Banner Libanon webinar

Lezing Libanon

Een veilige haven?

Libanon: een klein land met 4 miljoen inwoners en 1,5 miljoen vluchtelingen uit Palestina, Syrië en Irak. Onbaatzuchtig ondanks grote economische, politieke en sociale problemen. Met een grote christelijke minderheid van 36% een veilige haven in het Midden-Oosten voor velen. Getroffen door een immense explosie heeft het land nu zelf solidariteit nodig. De Kerk staat vooraan om hulp te bieden. Een lezing over de recente geschiedenis van dit bijzondere land met persoonlijke verhalen. 

In een verklaring gericht aan Kerk in Nood, omschrijft de Maronitisch-katholieke patriarch Béchara Boutros Rai uit Beiroet het drama dat zich maandag in de haven de hoofdstad van Libanon heeft voltrokken en roept hij op tot solidariteit. “Beiroet is een verwoeste stad. Er is een ramp gebeurd door de mysterieuze explosie in de haven. Beiroet, de bruid van het Oosten en de vuurtoren van het Westen is gewond. Het is een oorlogsscène zonder oorlog. Vernietiging en verlatenheid in al haar straten, wijken en huizen. De Kerk, die een hulpnetwerk heeft opgezet op het hele Libanese grondgebied, wordt vandaag de dag geconfronteerd met een nieuwe grote taak. Zij kan deze niet alleen aan om volledig solidair te zijn met de getroffen families, slachtoffers en gewonden en ontheemden en klaar te staan om hen te verwelkomen in haar instellingen."

Kerk in Nood steunt de Libanese Kerk al jaren: met pastorale projecten en met steun voor de opvang van de vele vluchtelingen. Volg de webinar, op 14 augustus van 15.00 tot 15.45 uur, en leer meer over de recente ontwikkelingen in het land en de verhalen van priesters, religieuzen en leken die nu hun handen uit de mouwen steken om de vele slachtoffers te helpen. Een indrukwekkend verhaal!

Ja, ik wil meer weten!
en wens informatie te ontvangen over de lezing en het werk van Kerk in Nood.

* verplicht

Liever een lezing in uw parochie? Nodig ons dan uit voor de lezing Libanon, een veilige haven? via info@kerkinnood.nl of bel naar 073- 613 08 20. We kijken graag samen met u of een lezing met inachtneming van de corona-maatregelen mogelijk is.