Voorganger vast op valse beschuldigingen

vrijdag, 08 februari 2019
Nieuws
Een Indiase voorganger werd door de politie in Uttar Pradesh drie dagen vastgehouden nadat hij werd aangeklaagd voor gedwongen bekeringen.
20190208-Indian-Christians-AN

Later gaf de man die de klacht tegen hem had ingediend echter toe dat hij door Hindoe-extremisten was gedwongen om de voorganger te beschuldigen. Na zijn vrijlating verklaarde de voorganger dat zijn detentie "een zegening" was, omdat ik in de gevangenis 1300 gevangenen kon ontmoeten, waaronder verscheidene die gearresteerd waren voor moord. Ik was in staat om onder hen het Evangelie te verkondigen."

Het verhaal van de voorganger wordt verteld door de protestants-christelijke krant Morning Star News. De eerwaarde Dharmendra Singh (40), komt oorspronkelijk uit Delhi en is vijf jaar geleden met zijn gezin naar Nepal verhuisd, waar hij een kerk leidt aan de grens met India.

Hij dient ook in de Prem Sewa Clinic, het dorpsziekenhuis in het district Bahraich (Uttar Pradesh), waar hij werd gearresteerd. In dit dorp bezoekt de voorganger ook regelmatig de ​​nieuw gevormde christelijke gemeenschap. Ramesh Gautam, de man die de voorganger ervan beschuldigde "door verleiding" bekeerd te zijn, behoort tot deze gemeenschap. De lokale gelovigen vertelden onder druk te zijn gezet door leden van de Vishwa Hindu Parishad, een ultra-nationalistische beweging.

De predikant werd op 31 januari op borgtocht vrijgelaten. Hij koestert naar eigen zeggen geen wrok tegenover Gautam. "Hij getuigde ervan dat zijn geloof zijn eigen keuze is en dat niemand hem of zijn familie heeft gedwongen om in Jezus te geloven," aldus Singh. De man bekeerde zich zes maanden geleden na de genezing van zijn vrouw, die hij toeschrijft aan de gebeden van de voorganger. Het dorp verwelkomde zijn bekering niet en begon hem te discrimineren.

"De boodschap van Christus werd met kracht onder de gevangenen verkondigd. Ik ben heel blij dat de naam van Christus door alle 1300 gevangenen werd gehoord," schrijft Singh in een brief.. "Ik zag dat hun geesten verpletterd werden en ze een diepe eenzaamheid met zich mee droegen. Ik ben blij dat ik naar de gevangenis ben gegaan en dat God me heeft gebruikt . Nu ik ze heb gezien en erbij ben geweest, kan ik met veel overtuiging voor hen bidden".