fbpx

Vluchtelingen IS vrezen opnieuw dakloos te worden

zaterdag, 15 oktober 2022
Nieuws
Uitzetting dreigt voor ruim 120 christelijke vluchtelingen in Bagdad: het gebouw waarin zij wonen moet een winkelcentrum worden. Patriarch Saki heeft de autoriteiten op het hart gedrukt eerst passende huisvesting te vinden voor de eerder vervolgde Christenen.

In 2014 moesten zij Mosul en de steden van de Nineveh-vlakte in Noord-Irak ontvluchten. Nadat ze hun huizen en al hun bezittingen hadden achtergelaten vanwege de opmars van de milities van Islamitische Staat (IS), vonden ze uiteindelijk hun toevlucht in Bagdad in en rond een gebouw in de wijk Zayouna, dat nu bekend staat als het vluchtelingenkamp “Maagd Maria.” Nu moeten zij wijken voor de commerciële belangen van ondernemers. De afgelopen dagen is aan meer dan 120 christelijke gezinnen gevraagd het gebouwencomplex waarin zij zijn gehuisvest te verlaten.

De Chaldeeuwse patriarch Louis Raphael Sako (op de foto) bracht afgelopen week een bezoek aan het complex om zijn solidariteit te betuigen met de mensen die in de vluchtelingenonderkomens verblijven. De grond ervan is eigendom van de staat. De Iraakse kardinaal heeft zich volgens het Chaldeeuwse patriarchaat tot de politieke autoriteiten gewend om “de evacuatie met minstens een jaar uit te stellen of een redelijk alternatief te vinden om deze gezinnen te huisvesten.”

Bron: Fides