Tienduizend Ethiopische Christenen slaan op de vlucht

dinsdag, 17 juli 2018
Nieuws
In het zuidwesten van Ethiopië hebben moslim- extremisten 69 kerken in brand gestoken. 46 kerken behoorden tot de Pinkstergemeente. Dertig woningen, een school en een weeshuis zijn ook platgebrand. Het aantal Christenen die hun huizen zijn ontvlucht...
20112403_Ethiopie01

In het zuidwesten van Ethiopië hebben moslimextremisten 69 kerken in brand gestoken. 46 kerken behoorden tot de Pinkstergemeente. Dertig woningen, een school en een weeshuis zijn ook platgebrand. Het aantal Christenen die hun huizen zijn ontvlucht is in de afgelopen dagen gestegen tot tienduizend. Deze cijfers komen van ICC, een internationale Christelijke mensenrechtenorganisatie, die slachtoffers van vervolging helpt. Het geweld begon nadat een gerucht de ronde deed dat er in één van de kerken de Koran door de wc zou zijn gespoeld.

"Ik weet niet wat het volgende zal zijn", zegt basisschoolleraar Wolde Giorgis. "Ze branden onze kerken en huizen plat, gaan ze ons nu doden?" Om eraan toe te voegen: "Het kan me niet schelen wie met het geweld is begonnen, het feit is dat duizenden lokale moslims, ook mijn buren, aan de gewelddadigheid hebben meegedaan. Dat is waarom ik geen toekomst meer zie voor mij en andere Christenen in deze stad."

Volgens de statistieken van het Vaticaan is één procent van de ruim 79 miljoen inwoners van het land Katholiek, vijftig procent is Oosters Orthodox, tien procent is protestant en 33 procent is moslim.

 

Bron: (KN/CatholicCulture)