fbpx

Sta op #RedWednesday op voor vrijheid en geloof!

vrijdag, 05 juli 2019
Nieuws
Op #RedWednesday, woensdag 27 november, vragen we in heel Nederland aandacht voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies. Doe mee: verlicht uw kerk rood en bid mee!

Afgelopen jaar werden op #RedWednesday beroemde gebouwen als de Sacre Coeur in Parijs, de Sagrada Familia in Barcelona, de Cristo Redentor in Rio de Janeiro en de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch rood verlicht. Dit jaar hopen we dat meer kerken in Nederland aanhaken om aandacht te verkrijgen voor godsdienstvrijheid en de schaal waarop christenen worden vervolgd. Met #RedWednesday willen we:

  • Bewustwording creëren over vervolging van gelovigen
  • Oproepen tot respect voor gelovigen en tussen geloofsgroepen
  • Opkomen voor geloof en vrijheid

Omdat een groot deel van de religieuze vervolging wereldwijd gericht is tegen christenen, vragen we in het bijzonder de Nederlandse Christenen om een teken van solidariteit met hun vervolgde broers en zussen wereldwijd. #RedWednesday presenteert de feiten van christelijke vervolging op een eerlijke manier en doet geen afbreuk aan andere geloofstradities: centraal staan het bouwen van bruggen.

Doet u mee? We helpen u graag om een #RedWednesday in uw kerk mogelijk te maken. U ontvangt van ons materialen voor de vesper en, als het technisch haalbaar is, stellen wij ook graag filters beschikbaar om uw kerk rood mee aan te lichten. Omdat dit afhangt van de plaatsing en het soort lampen rond uw kerk, verzoeken we u om hierover contact op met Dennis Peters via 073 – 613 08 20. 

Staat u op voor vrijheid en geloof?