fbpx

#RedWednesday: sta op voor Vrijheid en Geloof

vrijdag, 23 november 2018
Nieuws
Woensdag 28 november verlicht Kerk in Nood de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch rood om aandacht te vragen voor vrijheid van godsdienst en vervolging van Christenen. Na de vesperviering om 16.30 uur volgt een presentatie in het nabijgelegen kantoor
Sint-Janskathedraal-Hertogenbosch-in-Red

Op 28 november verlichten we de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch rood om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies. In de vesperviering in de kerk, die om 16.30 uur begint, vragen we in het bijzonder aandacht voor de schaal waarop Christenen vandaag de dag worden vervolgd. Van harte nodigen we u uit om deze vesperviering bij te wonen en aansluitend de presentatie van het rapport Vrijheid van Godsdienst 2018 in het kantoor van Kerk in Nood aan de Peperstraat 11.

Wereldwijd bekende gebouwen rood
Wereldwijd worden tot 28 november bekende gebouwen in het rood verlicht om aandacht te vragen voor de vervolging van christenen. Dinsdag gebeurde dat met bekende gebouwen in Venetië, gisteravond met de basiliek van Montmartre in Parijs en vanavond zal de Sagrada Familia in Barcelona rood gekleurd worden. Later deze maand volgen nog gelijkaardige acties in Londen, Sydney en Washington.

Met #RedWednesday wil Kerk in Nood:

  • Bewustwording creëren over vervolging van gelovigen – vooral de minderheden
  • Oproepen tot respect voor gelovigen
  • Oproepen tot respect tussen geloofsgroepen
  • Opkomen voor geloof en vrijheid – inclusief het recht om niet te geloven

Vooral Christenen vervolgd
Bijna 80% van de religieuze vervolging wereldwijd is gericht tegen christenen (International Society for Human Rights, Frankfurt, Duitsland). Wij streven ernaar dat Nederlandse Christenen zich beter bewust zijn van het leed van hun vervolgde broers en zussen wereldwijd en dat zij meer solidariteit betonen door middel van gebed en actie. #RedWednesday presenteert de feiten van christelijke vervolging op een eerlijke en feitelijke manier en doet geen afbreuk aan andere geloofstradities, maar benadrukt juist hoe het bouwen van bruggen en de interreligieuze dialoog een middel is om vrede tussen geloofsgroepen tot stand te brengen.

Sta op voor Vrijheid en Geloof!
Kom op woensdag 28 november om 16.30 uur naar de Sint-Janskathedraal in ‘s-Hertogenbosch voor de vesperviering en aansluitend een presentatie van ons net gepubliceerde rapport Vrijheid van Godsdienst 2018, uiteraard onder het genot van een kop koffie. Het kantoor van Kerk in Nood aan de Peperstraat 11 ligt schuin tegenover de (dan rood verlichte) kathedraal. U bent van harte welkom!