fbpx

‘Priestermoorden’ en gebrek aan godsdienstvrijheid in Mexico

donderdag, 13 december 2018
Nieuws
Met 26 vermoorde priesters in de afgelopen zes jaar kreeg Mexico onlangs een prominente vermelding in het rapport over religieuze vrijheid in de wereld 2018. Julieta Appendini, directeur van Kerk in Nood in Mexico, vertelt waarom.

“Hoewel ons land geen vervolging ervaart zoals in het Midden-Oosten ervaart, waar religieuze minderheden worden vermoord, zien we in plaats daarvan "nieuwe vormen van vervolging", aldus Julieta Appendini, directeur van Kerk in Nood in Mexico. “De meerderheid van de moorden op priesters is te wijten aan hun ‘in de weg staan’ van de georganiseerde misdaad en de drugshandel, aangezien de priesters ‘de samenleving stabiliteit bieden.”

Naast de moorden op priesters zijn ook de confrontaties tussen katholieken en protestanten in Zuid-Mexico opgenomen in het rapport van Kerk in Nood, evenals gevallen van plundering van kerken en afpersing. Vanwege de situatie in Mexico roept Appendini op tot gebed en solidariteit, maar vraagt vooral om aandacht voor de problemen om zo het bewustzijn erover te vergroten.

Bron: ACI