fbpx

Paus tot kinderen: bid mee op 18 oktober

maandag, 12 oktober 2020
Nieuws
Paus Franciscus sprak gisteren, zondag 11 oktober, tijdens het Angelusgebed over het Kerk in Nood-initiatief "Een miljoen kinderen bidden de rozenkrans" op 18 oktober. De heilige vader riep kinderen wereldwijd op om mee te doen met het initiatief.
Paus-vraagt-miljoen-kinderen-om-gebed

“Aanstaande zondag 18 oktober promoot de Stichting Kerk in Nood de campagne ‘Eén miljoen kinderen bidden de rozenkrans’ voor eenheid en vrede. Ik moedig deze mooie gebeurtenis aan, waarbij kinderen uit de hele wereld betrokken zijn, die speciaal zullen bidden voor kritieke situaties als gevolg van de pandemie”, aldus de paus tegenover de aanwezigen op het Sint-Pietersplein in Rome.

Volgens de laatste telling van Kerk in Nood nemen kinderen uit ongeveer 80 landen en van alle continenten deel aan de gebedsactie, van Ghana tot Syrië en Papoea-Nieuw-Guinea. “Ons materiaal voor de gebedscampagne is beschikbaar in 23 talen, waaronder bijvoorbeeld het Arabisch en verschillende Afrikaanse talen. Moge dit gezamenlijke wereldwijde initiatief voor rozenkransgebed ons allen met nieuwe moed en vertrouwen vervullen in Gods liefdevolle bescherming, die Hij ons door zijn Heilige Moeder wil schenken”, aldus pr. Barta, kerkelijk assistent van Kerk in Nood internationaal.

Op de website van de gebedsactie kunnen de deelnemende kinderen zich aanmelden en wordt per land hun aantal weergegeven. Op maandagochtend 12 oktober staat de teller in Nederland nog op 300 kinderen. Directeur Peter Broeders van Kerk in Nood hoopt dat door de oproep van paus Franciscus hun aantal verder zal toenemen. “Dit jaar valt 18 oktober op een zondag, een uitgelezen kans om rondom de Heilige Mis met de kinderen de rozenkrans te bidden voor vrede en eenheid, zoals de paus gevraagd heeft.”

Kerk in Nood stelt ieder jaar materialen beschikbaar voor de kinderen die volwassenen digitaal ontvangen bij aanmelding. Dit jaar is er bijzondere aandacht voor de wonderdadige medaille en de verschijning van Maria in Rue du Bac, Parijs. “Ook toen was er sprake van een ziekte-uitbraak, een cholera-epidemie, en werden we geconfronteerd met onze eigen kwetsbaarheid en vergankelijkheid. Eenheid en vrede zijn ook juist nu van belang. Niet voor niets riep de paus, samen met de Verenigde Naties, eerder dit jaar op tot een staakt-het-vuren in landen waar het coronavirus om zich heen greep. Kortom: een prachtig gekozen thema voor de actie van dit jaar.”

Het idee voor de campagne ontstond in 2005 in Caracas, de hoofdstad van Venezuela. Terwijl een aantal kinderen de rozenkrans in een graftombe aan het bidden waren, voelden de aanwezigen de aanwezigheid van de maagd Maria sterk. Ze dachten meteen aan de belofte van de heilige Padre Pio: “wanneer een miljoen kinderen de rozenkrans bidden, zal de wereld veranderen.” En dat is precies waar het om gaat: geloof hebben in de kracht van de gebeden van kinderen. Jezus leert ons immers: “behalve als gij wordt zoals kleine kinderen, zult gij niet binnengaan in het Koninkrijk van de hemel.”

Meedoen met de actie? Meld je aan via https://acninternational.org/millionkidspraying/nl/ en ontvang deze week nog gratis de kleurplaten, verhalen, posters en een boekje met het rozenkransgebed per e-mail.