fbpx

Paus bidt voor slachtoffers aanval in Burkina Faso

dinsdag, 14 mei 2019
Nieuws
Paus Franciscus bidt voor de slachtoffers van de recente aanval op een Katholieke kerk in Burkina Faso

"De Heilige Vader heeft met verdriet kennis genomen van het nieuws over de aanval op de kerk in Dablo, in Burkina Faso. Hij bidt voor de slachtoffers, voor hun families en voor de hele christelijke gemeenschap van het land”, schreef Alessandro Gisotti van de persdienst van de Heilige Stoel op Twitter op 13 mei.

Een groep gewapende mannen verbrandde een kerkgebouw in Dablo op 12 mei terwijl de mis werd gevierd. Tenminste zes mensen, waaronder een priester, werden gedood.

De aanvallers stormden naar verluidt om negen uur de kerk binnen.

France 24 citeerde een beveiligingsbron die zei dat er, "ongeveer twintig tot dertig gewapende mannen", betrokken waren bij de aanval. De schutters zijn nog niet geïdentificeerd.

Een regeringsfunctionaris vertelde de BBC dat de militanten ook een nabijgelegen winkel en een gezondheidscentrum in brand staken. De Burgemeester van Dablo, Ousmane Zongo, zei dat de stad “vol paniek” is en dat burgers “zich thuis opgesloten voelen”.

De bevolking van Burkina Faso heeft de afgelopen jaren steeds meer te lijden onder terroristische aanslagen gepleegd door Islamitische groeperingen. De autoriteiten zeiden dat vijf leraren tijdens een aanval op vrijdag zijn doodgeschoten.

De regering in Burkina Faso verklaarde afgelopen december de noodtoestand in verschillende noordelijke provincies vanwege Islamitische aanvallen, onder meer in de regio waar de aanslag op zondag plaatsvond, meldt Reuters.

De aanval van zondag is de tweede op een Katholieke kerk in het gebied dit jaar; vier mensen stierven na een aanval op een kerk in een nabijgelegen dorp in april. Aanvallers richtten zich in dezelfde maand op een protestantse kerk en doodden zes mensen.

Bron: CNA