fbpx

Pater Kapucijn vermoord in Kameroen

vrijdag, 22 maart 2019
Nieuws
In Ngaoundere, Kameroen is pr. Toussaint Zoumalde vermoord. De pater Kapucijn reisde terug naar zijn broederschap in Baibokoum in Tsjaad toen onbekenden hem aanvielen.
20190322-Pater-Kapucijn-Toussaint-Zoumalde-vermoord

Volgens een verklaring van de generaal-overste van de Kapucijnen in Tsjaad en de Centraal-Afrikaanse Republiek kwam pr. Zoumaldé terug uit het bisdom Bouar in het westen van de Centraal-Afrikaase Republiek, waar hij training had gegeven aan lokale priesters toen hij in de nacht van dinsdag op woensdag stopte hij in Ngaoundéré om uit te rusten. Een groep mannen viel hem daar aan en doodde hem. Van zijn moordenaars is geen spoor. Ook hun motief is onduidelijk. De pater (geboren in 1971) werkte als journalist voor Radio Siriri, de radiozender van het bisdom Bouar. Hij heeft verschillende religieuze liederen gecomponeerd.

De tragische dood van pater Zoumaldé vond gelijktijdig plaats met de ontdekking van het lichaam van pastoor Clement Rapuluchukwu Ugwu, een Nigeriaanse priester die een week geleden in de staat Enugu werd ontvoerd en met de vermissing in Burkina Faso van pr. Joël Yougbaré, pastoor van Djibo.

Bron: Fides