fbpx

Parochianen Mlevela blij met auto voor parochiewerk

Project
Zonder auto is het parochiewerk in Mlevela, Tanzania, bijna niet te doen. De verschillende locaties waar het werk gedaan moet worden, liggen ver uit elkaar.
ACN-20190204-83288auto-Tanzania

De parochie van Mlevela is opgericht in 2017 en dus nog heel jong. De parochie telt 11 buitenposten en ligt op ongeveer 15 kilometer ten westen van Njombe waar de bisschop zijn zetel heeft. Deze 11 dorpen liggen gemiddeld zo’n 30 km van het parochiecentrum verwijderd.

Ook de katholieke gelovigen, die vaak ver weg wonen, willen graag de Heilige Mis bijwonen. In de parochie bevinden zich zeven basisscholen en vijf middelbare scholen waar de priester en zijn catechist godsdienstles geven. Er moeten ook regelmatig zieken en ouderen bezocht worden, uitvaarten gecelebreerd worden en veel anderen dingen gedaan en geregeld worden in alle dorpen.

Dank zij onze goede gevers kon Kerk in Nood € 24.700 geven voor het aanschaffen van een robuuste terreinwagen, die opgewassen is tegen de dikwijls slecht berijdbare wegen. Het voertuig is in prima conditie in Mlevela aangekomen en door alle mensen met vreugde verwelkomd. De parochiepriester Pater Bruno Henjewele en alle gelovigen willen al onze weldoeners heel hartelijk danken.