fbpx

Oekraïne: “Uw hulp betekent elke dag Kerstmis”

woensdag, 21 december 2022
Nieuws
“We weten niet hoe we deze Kerstmis zullen leven, hoe we Kerstmis zullen overleven. Het zal een moeilijke tijd zijn. Maar de hulp en de liefdadigheid die we van over de hele wereld ontvangen betekent elke dag Kerstmis”, zegt aartsbisschop Visvaldas Kulbokas, de apostolische nuntius in Oekraïne, in een korte videoboodschap aan Kerk in Nood (ACN).
Internally displaced persons in the Pidlyute Youth Centre

Alle bisschoppen en priesters in Oekraïne zijn zeer dankbaar voor de hulp van ACN, zegt hij. “En we zijn vooral dankbaar voor uw gebeden, want deze gebeden bereiken God, onze Vader. Dit is de belangrijkste hulp die we van u krijgen.”

Ook aartsbisschop Sviatoslav Shevchuk van de Oekraïense Grieks-Katholieke Kerk, sprak in zijn dankwoord over de bijzondere omstandigheden van deze Kerstmis. “Laat mij u de beste wensen en dank overbrengen vanuit Oekraïne, te midden van de kou. Geen elektriciteit, geen verwarming. Maar met God, die opnieuw onder ons geboren komt worden. Moge Gods aanwezigheid onze hoop zijn, ons geloof en de bron van ons leven in de huidige oorlogsomstandigheden in Oekraïne!”

De aartsbisschop van Lviv, Mieczyslaw Mokrzycki, en zijn hulpbisschop Volodymyr Hrutsa, spraken ook hun oprechte dank uit aan alle weldoeners van ACN, en vragen dat zij Oekraïne hulp blijven bieden, vooral in het winterseizoen.