fbpx

Mozambique – Priester vermoord die instituut voor blinden leidde

donderdag, 23 mei 2019
Nieuws
In Beira, Mozambique is een priester met messteken om het leven gebracht in het huis van zijn congregatie. Het motief van de aanvallers is nog onbekend.
20190523-Pr-Landry-Ibil-Ikwel

De Congolese priester Landry Ibil Ikwel, pater van de congregatie van de Heilige Harten van Jezus en Maria, was directeur van het Instituut voor blinden in Beira. Hij was drie jaar geleden in de Democratische Republiek Congo tot priester gewijd. Bij het accepteren van de missie in Mozambique, schreef hij over zijn verlangen de armen de Goede Boodschap te brengen: “De zendingsdynamiek van vandaag nodigt ons uit om naar de marges te gaan. We geloven dat het werk van de congregatie op IDV-B [het blindeninstituut] een concreet antwoord is op deze oproep. Dit werk is een grote uitdaging voor de missie van vandaag."

De Congregatie van de Heilige Harten van Jezus en Maria heeft ontzet gereageerd op de moord op hun priester. "In het licht van de dood van onze broer Landry Ibil Ikwel, in het ziekenhuis van Beira (Mozambique) na een brute aanval op ons gemeenschapshuis in Beira, verenigen we ons in onze harten met die van onze broers en zussen in Afrika. We vragen de Heer in gebed met pijn, maar in vertrouwen in Hem die gewelddadig stierf aan het kruis en zijn agressors vergaf, dat overal waar de dood probeert te zegevieren, het leven de overhand heeft."

Bron: Fides