fbpx

Lichaam vermiste priester in Burkina Faso gevonden

vrijdag, 22 januari 2021
Nieuws
In Burkina Faso is gisteren het lichaam gevonden van pr. Rodrigue Sanon, pastoor van de parochie van Notre Dame in Soubaganyedougou, in het zuidwesten van het land. Hij was twee dagen eerder verdwenen toen hij op weg was naar Banfora om daar deel te nemen aan een bijeenkomst.
Pr. Rodrigue Sanon Burkina Faso

Diezelfde dag heeft het bisdom van Banfora de autoriteiten op de hoogte gesteld van de verdwijning van de priester. Gisteravond meldde mgr. Locas Kalfa, bisschop van Banfora, dat na de auto van pr. Sanon ook zijn levensloze lichaam was gevonden in het bos van Toumousseni, op ongeveer 20 kilometer van Banfora. Eerder op de middag was zijn auto reeds gevonden. Over de oorzaak van zijn dood is nog niets bekend. Burkina Faso is de afgelopen maanden geteisterd door aanslagen en ontvoeringen door jihadisten, maar deze vonden grotendeels plaats in het noorden van het land.

In zijn verklaring vraagt bisschop Kalfa om gebed. “We nodigen u allen uit om intensief te bidden voor de rust van zijn ziel. Laten we vertrouwen blijven houden in de Liefde van de Heer. Moge door de genade van God de ziel van zijn dienaar Rodrigue Sanon in vrede rusten!”