fbpx

Kinderen in Benin bidden voor vrede in de wereld

dinsdag, 16 januari 2018
Nieuws
De internationale gebedscampagne “Een miljoen kinderen bidden de rozenkrans” van Kerk in Nood heeft in het Benin in West-Afrika een speciale uitwerking gehad.
ACN-20171027-63527

Door Karla Sponar

De campagne heeft zijn oorsprong in een idee van pater Pio van Pietreicina, die de grote geestelijke vermogens van deze kinderen voorzag toen hij zei: “als een miljoen kinderen de rozenkrans zouden bidden, zou de wereld veranderen”. De kinderen in het bisdom Natitingou in Benin hebben dit jaar zijn gelijk bewezen. Om negen uur ’s ochtends kon je in elk van de katholieke scholen in het bisdom Natitingou in Benin honderden kinderen tussen twee en dertien jaar, in groepjes bij elkaar, de rozenkrans zien bidden. Dit jaar bidden zij voor de kinderen van Syrië, de onschuldige slachtoffers van een schijnbaar eindeloze oorlog. Zij waren zo verbonden met honderdduizenden kinderen over de hele wereld die op dezelfde manier hebben gereageerd op de oproep door Kerk in Nood.

Priester Servais Yantoukoua, de kapelaan verantwoordelijk voor het kinderapostolaat in Benin las voor uit een brief van Kardinaal Mauro Piacenza, de voorzitter van Kerk in Nood en legde de kinderen uit dat de bedoeling van dit gebed eenheid en vrede in de wereld was. Hij benadrukte het voorbeeld dat gegeven was door de drie kinderen die getuige waren van de verschijning van Onze Lieve Vrouw in Fatima, Portugal. Bijzonder aan Benin was dat het gebed van de groepen schoolkinderen een opmerkelijke eenheid- teweeggebracht. Niet alleen Katholieke kinderen waren op dezelfde tijd aan het bidden, ook Protestantse en Moslim kinderen bidden voor de gave van eenheid en vrede in de wereld.