fbpx

Kardinaal: “Huizen én harten herbouwen”

Project
De Centraal-Afrikaanse Republiek verkeert in een diepe crisis. Vorige week nog werd een kerk aangevallen waarbij 19 doden en tientallen gewonden vielen. Volgens kardinaal Dieudonné Nzapalainga moeten niet alleen kerken, maar ook harten worden herbouwd.
web_Bisschop-Nzapalainga-1

De bevolking van de Centraal-Afrikaanse Republiek wordt geterroriseerd door gewapende groepen, die – soms in naam van hun religie – de macht hebben gegrepen in delen van het land. Leden van deze milities plunderen huizen, steken dorpen in brand, ontvoeren onschuldige burgers en verkrachten vrouwen en meisjes. De machteloze overheid doet weinig om tussenbeide te komen, het volk aan hun lot overlatend. De meeste hulp die de bevolking krijgt, komt dan ook van de Kerk.

De wederopbouw van het land komt volgens kardinaal Dieudonné Nzapalainga niet alleen tot stand door het herbouwen van verwoeste huizen en inrichtingen. Volgens de aartsbisschop van hoofdstad Bangui moeten op de eerste plaats het hart en het geweten van de mensen weer moed vatten. “Er is voor dit land alleen nog toekomst als haat wordt uitgebannen en plaats maakt voor verzoening en vergeving.”

Volgens de kardinaal moeten veel gelovigen het Goede Nieuws van Christus beter leren kennen. Hoewel tweederde van de bevolking Christen is, heeft het geloof in hekserij veel vat op de mensen. Hij is dan ook van mening dat het voor de bevolking van essentieel belang is dat ze zelf de Schriften kunnen lezen. Helaas zijn exemplaren van de Bijbel in het Sango, de moedertaal van velen, uitverkocht.

De kardinaal rekent op u voor steun in het bijdrukken. Voor zo’n € 0,80 per stuk wil hij 30.000 exemplaren van het Nieuwe Testament laten drukken. Helpt u mee? Doneer dan online of maak uw gift over onder vermelding van code: 142-08-89.