Kapucijnen verzorgen geestelijk voedsel voor Ethiopiërs

Project
Pater Daniel Assefa, de rector van het Instituut voor Filosofie en Theologie van de kapucijnen in Addis Abeba wil niets liever dan de rijke geestelijke traditie van de Kerk doorgeven in Ethiopië.
20120918_006

Het instituut is de enige katholieke instelling voor hoger onderwijs in Centraal- en Zuid-Ethiopië en is de plaats waar alle bisdommen en kloosterorden van het land hun seminaristen laten studeren. Onderdeel van het instituut is het “Capuchin Research and Retreat Center”, dat vorming voor volwassenen, spirituele begeleiding, bezinningsdagen en retraites voor geestelijken en leken aanbiedt. Deze staan ook open voor orthodoxe en protestantse deelnemers. Om de twee weken vindt er een oecumenisch symposium plaats over thema’s op gebied van religieuze kunst, filosofie of literatuur. Ook worden er nationale conferenties en internationale congressen gehouden.

Daarnaast publiceert het centrum ook boeken. Zo worden klassiekers van de geestelijke literatuur uit Europese talen naar het Amhaars vertaald en worden de bijdragen aan conferenties beschikbaar gemaakt voor wetenschappelijke kringen en een breder publiek. Het centrum drukt deze boeken weliswaar zelf, maar kan ze niet inbinden. Ze zijn daardoor duurder en verschijnen bovendien later dan noodzakelijk. Om de boeken tegen een betaalbare prijs aan te kunnen bieden, hebben de paters Kapucijnen uw hulp nodig bij de aanschaf van een boekbindmachine.

Helpt u mee? Doneer dan online of maak uw gift over onder vermelding van 118-04-49 Ethiopië. Uw gift wordt gebruikt voor dit project of soortgelijke projecten in de regio.