fbpx

Kapel voor groeiende geloofsgemeenschap Bénin

Project
De kapel is veel te klein voor de arme gelovigen in het dorp Damouti in Bénin. Pater Noël Kolida doet daarom een beroep op u.
ACN-20190314-85237-Bénin

e parochie van de Heilige Drievuldigheid in Guilmaro bevindt zich in het noord-westen van Bénin. Zoals bijna alle parochies in Afrika strekt die zich uit over een heel groot gebied, waarin een aanzienlijk aantal dorpen liggen. Om een Heilige Mis bij te wonen, moeten veel mensen een lange afstand afleggen. Toch groeit het aantal gelovigen er gestaag. Ieder jaar worden er een groot aantal gedoopt. Hoewel nog 60% van de inwoners van Guilmaro aanhanger is van een traditionele Afrikaanse godsdienst, staan velen open voor het “Goede Nieuws” van Christus.

Het dorp Damouti is het grootste van de parochie. Het beschikt over een bescheiden kapel, gemaakt van leem. Je zou het een hut kunnen noemen, waar de gelovigen samenkomen om te bidden. Een priester komt er regelmatig de Heilige Mis opdragen en de leken komen er samen om de rozenkrans te bidden of godsdienstonderricht te krijgen. Het kleine gebouwtje is echter veel te klein voor alle gelovigen. Tijdens de Heilige Mis moet meer dan de helft van de gelovigen buiten staan. Tijdens het droge seizoen staan ze blootgesteld aan de hitte en de brandende zon, in het regenseizoen aan de stortregens. 

De gelovigen zouden graag een grotere kapel willen hebben. Omdat de mensen zelf niet over de middelen beschikken om de kapel te bekostigen, heeft de parochiepriester, pater Noël Kolida, zich vol vertrouwen tot Kerk in Nood gewend. Wij zouden graag een bijdrage voor de bouw van €15.000 geven. Doet u mee?

Doneer dan online via deze website of maak uw gift over onder vermelding van code: 117-01-19. Uw gift wordt gebruikt voor dit project of soortgelijke projecten in de regio.