Kameroen: priester vermoord door soldaten

vrijdag, 23 november 2018
Nieuws
In Kameroen is woensdag pr. Cosmas Omboto Ondari vermoord. De Mill Hill priester uit Kenia werkte als vicaris van de parochie Sint Maarten van Tours in Kembong.
20181121-Kameroen-vermoorde-pr-Omboto-Ondari-Cosmas

De 33-jarige priester stond buiten zijn kerk te praten met vluchtelingen toen soldaten in een legervoertuig met hoge snelheid het kerkterrein binnenreden en begonnen te schieten. Hierop vluchtten veel van de vluchtelingen de kerk in. Pr. Cosmas, die buiten bleef, werd echter door kogels in zijn dij en borst geraakt. Hij werd in naar het ziekenhuis gebracht, waar hij bij aankomst dood werd verklaard. De politieke situatie in Kameroen is al twee jaar erg turbulent. In het gebied waar de priester werkte, willen separatisten een eigen staat oprichten.

Pr. Cosmas besteedde zijn tijd voornamelijk aan het bezoeken van zieken, het jeugdapostolaat en aan het leiden van gebedsdiensten. De Keniaanse Mill Hill priester was sinds oktober 2016 werkzaam in het bisdom Mamfe. In de laatste aanbeveling voor zijn professie schreef zijn rector over Cosmas: "Hij is een man van vrede en zal manieren zoeken om mensen bij elkaar te brengen en problemen op een amicale manier op te lossen." Dit was ook de ervaring van mensen die Cosmas recent kenden, die zeggen dat hij een rustige, zachtaardige en zelfverzekerde persoon was.

Bron: Mill Hill