Iraanse minister van Inlichtingen vergroot aandacht voor Christenen

donderdag, 09 mei 2019
Nieuws
Op zaterdag sprak de Iraanse minister van Inlichtingen Mahmoud Alavi grote zorgen uit over Moslims die zich in het hele land bekeerden tot het Christendom.

Hij zei dat zijn ministerie zich heeft verenigd met Qom Seminary om, volgens Radio Farda, “personen en instellingen actief in het tegengaan van de voorstanders van het Christendom te sturen."

Alavi deelde geen andere details over hoe de inlichtingendienst de aanwezigheid van het Christendom in Islamitische Republiek Iran aanpakt. Hij deelde echter wel dat sommige van hun recente activiteiten hebben plaatsgevonden in de provincie Hamadan, ten westen van Teheran.

Alavi maakte deze opmerkingen tijdens een toespraak op Qom Seminary, waar de meeste van de heersende geestelijke klasse van Iran hun opleiding ontvangen. Alavi heeft tijdens zijn toespraak verklaard dat het niet de taak van het ministerie van Inlichtingen is om "de wortels van deze bekeringen van de islam" te vinden en dat enkele van de gearresteerde bekeerlingen wezen op de machtsstrijd van Islamitische geestelijken als reden dat ze belangstelling kregen voor het Christendom.

Iraniërs worden als Moslim geboren en de heersende klasse heeft harde maatregelen genomen om hun eigen interpretatie van de Islam af te dwingen en tegelijkertijd hun individuele macht te versterken. Veel Iraniërs hebben er genoeg van – protesten hebben de natie in 2018 opgeschrikt. Hoe meer de heersende klasse zich bedreigd voelt, hoe harder ze reageren, vooral tegenover religieuze minderheden. Iran geldt voor de Commissie van de Verenigde Staten voor Internationale Religieuze Vrijheid, als een land waar de commissie bijzondere aandacht voor heeft.

Bron: persecution.org.