fbpx

Eerste levensteken in Niger ontvoerde pater Maccalli

woensdag, 08 april 2020
Nieuws
Pater Pier Luigi Maccalli, die in 2018 in Niger werd ontvoerd, leeft nog. Zijn broer reageert tegenover Kerk in Nood verheugd op een korte video waarin de missionaris levend te zien is.
20200408 Niger-Pater-Pierluigi-Maccalli

“Het is geweldig nieuws. We zijn blij en hoopvol dat alles goed komt”, aldus Walter Maccalli, eveneens missionaris, tegenover Kerk in Nood. Sinds de ontvoering van pater Pier Luigi in september 2018 vanuit de parochie van Bomoanga in Niger, was er geen nieuws meer over zijn lot. Begin deze week werd een video vrijgegeven waarin hij vermoeid samen met een andere ontvoerde gevangene, geïdentificeerd als de Italiaan, Nicola Ciacco, een vermoeide indruk maakt.

Volgens het tijdschrift Aïr Info, dat het nieuws onthulde, is de video authentiek en opgenomen op 24 maart van dit jaar. De video, die volgens het tijdschrift slechts 23 seconden duurt, lijkt door zijn ontvoerders te zijn opgenomen als “bewijs van leven.” Dit wijst op de mogelijkheid van onderhandelingen over de vrijlating van de nu 59 jaar oude missionaris die meer dan een decennium lang de Kerk op Afrikaanse bodem heeft gediend.

Voor zijn broer Walter Maccalli, missionaris in het Afrikaanse Libéria, is het zien van de video een grote verrassing. Tegenover Kerk in Nood uit hij zijn verbazing:  “Ik had niet verwacht zulk nieuws over mijn broer te krijgen.  Er is al zoveel tijd verstreken zonder dat ik ook maar iets te weten kwam. Het is een eerste stap . We zullen nu moeten afwachten om te zien hoe het afloopt. Laten we blijven bidden en hopen dat we eindelijk in staat zijn om elkaar persoonlijk te ontmoeten en de vreugde te beleven waar we al zo lang op hopen. Dank u wel!”