fbpx

Christenen in Ethiopië aangevallen

dinsdag, 17 juli 2018
Nieuws
Het geweld tegen Christen in het zuiden van Ethiopië is de laatste tijd flink toegenomen. Islamitische fundamentalisten hebben een reeks aanvallen gepleegd op een kleine groep evangelische Christenen.
Ethiopie070211

Het geweld tegen Christen in het zuiden van Ethiopië is de laatste tijd flink toegenomen. Islamitische fundamentalisten hebben een reeks aanvallen gepleegd op een kleine groep evangelische Christenen. Drie leiders van een Christelijke gemeenschap werden gedwongen om het gebied te verlaten en twee Christenen werden gedwongen zich te bekeren tot de Islam.

 

Doodsbedreigingen

 

Waarschuwingsborden met doodsbedreigingen zijn in de afgelopen dagen op de deuren van de kleine Christelijke gemeenschap achtergelaten. Ook is een evangelische predikant aangevallen en met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Een paar Christelijke leiders zijn door meer dan honderd moslims aangevallen toen ze juist onderweg waren naar een vredesontmoeting tussen moslims en Christenen. Terwijl ze onderweg waren in hun auto werden ze omsingeld en aangevallen. Beiden raakten ernstig gewond. Een andere Christen werd in de rechtszaal aangevallen met een mes. Hij legde juist een getuigenis af over de aanval op zijn geloofsgenoten.

 

Autoriteiten

 

De islamitische autoriteiten die het gebied besturen weigeren de Christenen te beschermen. Ook een aanvraag van de Christelijke gemeenschap voor een eigen begraafplaats met gebedscentrum wordt stelselmatig geweigerd. "Wij vragen dat ons recht op vrijheid van Godsdienst wordt gerespecteerd. Het leven wordt ons hier onmogelijk gemaakt door dit onmenselijke gedrag", zei een van de leiders die gedwongen werd om het gebied te verlaten. (Bron: KN/AsiaNews)