fbpx

Burkina Faso: Paus bidt voor slachtoffers na aanval op kerk

dinsdag, 30 april 2019
Nieuws
Zes mensen gedood bij een aanval op een protestantse kerk in Burkina Faso op zondag.

Paus Franciscus heeft zijn medeleven betuigd en gebeden voor de slachtoffers en hun families.

Zes mensen stierven bij de aanval op een protestantse kerk in Burkina Faso op zondag in Silgadji, in het noorden van het land, net toen de zondagsdienst eindigde. Volgens bronnen van de veiligheidsdiensten kwamen "ongeïdentificeerde gewapende individuen" op motorfietsen aan en schoten. Ze doodden zes mensen, waaronder de predikant Pierre Ouedraogo en twee van zijn zonen.

Alessandro Gisotti, persvoorlichter van de Heilige Stoel vertelde aan ‘Vatcan News’: "De Heilige Vader heeft met leed kennis genomen van het nieuws van de aanval op een kerk in Burkina Faso" en dat hij bidt "voor de slachtoffers en hun gezinnen en de hele christelijke gemeenschap in het land."

Het West-Afrikaanse land Burkina Faso heeft een geschiedenis van religieuze tolerantie en dit is de eerste aanval op een gebedshuis in het land. Ongeveer 60% van de bevolking is Moslim en ongeveer 25% is Christen. Het aantal incidenten van sektarisch geweld is de afgelopen maanden toegenomen. Sinds 2016 hebben meer dan 200 aanvallen van gewapende groepen op dorpen, scholen en ziekenhuizen duizenden mensen gedwongen hun huizen te verlaten. Volgens de Verenigde Naties hebben meer dan een miljoen mensen humanitaire hulp nodig.

Bron: Vatican News