fbpx

Bisschop zegent priester in Ebola-quarantaine

vrijdag, 01 juni 2018
Nieuws
Een foto van de Congolese priester in Ebola-quarantaine die knielt terwijl een bisschop voor hem bidt aan de andere kant van een hek ging deze week viraal op internet.
20180601-Priester-met-Ebola-gezegend

De foto toont priester Lucien Ambunga die knielde toen bisschop Fridolin Ambongo van Mbandaka-Bikoro voor hem bad en hem zegende. De Congolese priester, die in quarantaine is geplaatst nadat hij positief op ebola werd getest, is naar verluidt afgelopen zondag ebola-vrij verklaard en vrijgelaten. Pr. Ambunga liep de ziekte vermoedelijk op na het toedienen van de laatste sacramenten aan een stervende ebola-patiënt.

De laatste uitbraak van de ziekte heeft tot nu toe 25 mensen gedood, aldus het Ministerie van Volksgezondheid van de Democratische Republiek Congo. Eerdere uitbraken vonden plaats in afgelegen delen van het land. Dit keer is de brandhaard van de besmettingen Mbandaka, een stad met een miljoen inwoners aan de westelijke rand van het land.

Volgens pr. Louis Iyeli, directeur van Caritas in Mbandaka, zijn diverse teams van de Katholieke Kerk actief in de regio. “We richten onze inspanningen op preventie [door informatie over] water, hygiëne en sanitaire voorzieningen, mobilisatie van de gemeenschap en communicatie. We vertrouwen op de steun en betrokkenheid van priesters, religieuze broeders en zusters, leraren en verplegend personeel die in de getroffen gebieden werken. "

Bron: Catholic Herald