fbpx

Amerikaans protest tegen ‘schijnproces’ in Turkije

maandag, 23 april 2018
Nieuws
Daniel Mark, de voorzitter van de Amerikaanse Commissie voor Godsdienstvrijheid, roept op tot ‘gerichte sancties’ tegen Turkije.

Daniel Mark, de voorzitter van de Amerikaanse Commissie voor Godsdienstvrijheid, roept de diplomaten in zijn land op om gerichte sancties te nemen tegen diegenen die betrokken zijn bij wat hij omschrijft als een gerechtelijke dwaling in Turkije. De commissie is een onderdeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS. Zij is vooral bekend is dankzij haar jaarlijkse gezaghebbende rapport over de godsdienstvrijheid wereldwijd.

Voorzitter Daniel Mark reageert op de beslissing van maandag van het Turkse gerecht om het proces tegen de Amerikaanse dominee Andrew Brunson toch voort te zetten. Brunson wordt ervan beschuldigd lid te zijn van zowel de Koerdische afscheidingsbeweging PKK als van de Gülenbeweging en terloops ook nog informant te zijn van de inlichtingendienst CIA. Hij zit al 18 maanden opgesloten in de gevangenis. Een manifeste dwaling van het gerecht, stelt Daniel Mark, die Brunson bestempelt als een gewetensgevangene.

Bron: Christian Today/Kerknet