Al ruim 700 deelnemers online Avond van de Martelaren

vrijdag, 26 maart 2021
Nieuws
Ruim 700 mensen hebben zich al opgegeven voor de eerste online editie van de Avond van de Martelaren van vanavond. Samen staan we dan stil bij de verhalen van mensen die vorig jaar om hun geloof in Christus zijn vermoord en overwegen we de 14 staties van de Kruisweg, begeleid door passende muziek.
Cover links

Ook in 2020 moesten mensen hun geloof in Christus met de dood bekopen. Deze getuigen van het geloof (martyre) en van de liefde tot in de dood mogen ons inspireren in ons geloof. Tijdens de Avond van de Martelaren horen we dit jaar de getuigenissen van drie mensen. De Venezolaanse priester José Manuel de Jesús werd vermoord toen hij iemand aansprak die een parochiaan bedreigde. Seminarist Nnadi Michael uit Nigeria werd samen met 3 andere seminaristen uit het seminarie van Kaduna ontvoerd. Hij werd vermoord omdat hij bleef getuigen van Christus. En in Pakistan werd Sonia Bibi (24) vermoord omdat ze weigerde te trouwen en zich tot de Islam te bekeren. Op de Avond van de Martelaren bidden we voor hen, voor hun nabestaanden en voor hun vervolgers, maar ook voor al die andere mensen die om hun geloof zijn vervolgd. Om troost, kracht, bekering en genade.

De Avond van de Martelaren is een initiatief van Kerk in Nood, een pauselijke stichting die jaarlijks projecten steunt in ruim 140 landen wereldwijd. Met de gebedsviering wil de katholieke hulporganisatie – in antwoord op de roep van paus Franciscus – vragen om aandacht, actie en vooral om gebed voor de mensen die wereldwijd slachtoffer zijn van vervolging.

Bidt u mee om 20 uur vanavond? Meld u dan hier aan en ontvang direct de mail met de videolink en het digitale gebedsboekje.