fbpx

Vrijwilligers in beeld

Bij Kerk in Nood werken een aantal enthousiaste vrijwilligers. Graag delen enkele van hen hun motivatie en ervaringen.

Ik ben Noud Maas, woonachtig in Luyksgestel en sinds 2015 vrijwilliger bij Kerk in Nood.

Waarom vrijwilliger?
De laatste jaren zag ik steeds vaker nieuwsberichten voorbijkomen over Christenen die wereldwijd leven onder moeilijke omstandigheden. Kerk in Nood ondersteunt deze mensen metterdaad en handelt dus volgens de werken van barmhartigheid. Ik voelde me aangespoord om hieraan een steentje bij te dragen.

Lezing
Om het werk van Kerk in Nood onder de aandacht te brengen heb ik contact gezocht met deken Spooren in Valkenswaard, met de vraag of we een lezing konden organiseren. De deken reageerde enthousiast: er werden posters en flyers verspreid en persberichten verstuurd. De lezing zelf was een groot succes: Dennis Peters van Kerk in Nood hield een goed verhaal, de parochiezaal zat helemaal vol en de reacties waren positief.

Toekomst
In de toekomst wil ik nieuwe lezingen gaan organiseren en ook flyers verspreiden in onze kerken om zo de naamsbekendheid van Kerk in Nood te helpen vergroten.

(Op dit moment heeft Noud op twee plaatsen meer een lezing georganiseerd en is hij druk bezig om zijn netwerk voor lezingen verder uit te breiden).


Aangenaam, Sanne Visser uit Utrecht!

Fietstocht naar de Wereldjongerendagen in Krakau
Afgelopzen zomer ben ik met 10 anderen naar de Wereldjongerendagen (WJD) in Polen gefietst: 1500 km fietsen in 15 dagen! Na twee eerdere WJD-avonturen wilde ik ook van deze WJD iets bijzonders maken. Bij het zien van de fietsreis, werd ik gelijk enthousiast. Dat we niet enkel voor onszelf fietsen maar ook voor vervolgde christenen in Irak, maakte het extra bijzonder! Het hele concept ‘vrijheid’ kreeg zo tijdens de reis een andere, diepere, betekenis.

Gek?
Hoewel bijna iedereen in mijn omgeving me voor gek verklaarde 1500 km te willen gaan fietsen, was iedereen enthousiast en steunde de fietspelgrimage graag. Juist ook omdat we voor mede-christenen fietsten.

Samen op weg
De weg naar Polen was lang, heuvelig en vaak afzien. Maar ook humorvol, mooi en inspirerend: niet alleen vanwege de prachtige vergezichten en de eigen prestatie, maar ook omdat we zo mede-christenen hebben kunnen helpen. Een aanrader, en zeker voor herhaling vatbaar!


Enthousiast om ook vrijwilliger te worden of heeft u ideeën voor een (sportieve)actie voor Kerk in Nood die u graag zou willen uitvoeren? Meldt uw interesse via het invulformulier hieronder.

 

  • Vrijwilliger worden bij Kerk in Nood

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.