fbpx

Blijf op de hoogte

Wilt u weten hoe Christenen wereldwijd omgaan met hun uitdagingen? Meld u aan en ontvang wekelijks een digitale nieuwsbrief van Kerk in Nood met een selectie uit het nieuws, persoonlijke getuigenissen en voorbeelden van het werk van Kerk in Nood.

Omdat Kerk in Nood Christenen steunt in 150 (van de 196) landen wereldwijd, heeft de katholieke hulporganisatie als geen ander kennis van de vele gezichten die christenvervolging kent en de verhalen van mensen die, ondanks grote uitdagingen, met hart en ziel pastorale zorg verlenen in uitdagende omstandigheden.

In veel landen hebben Christenen te maken met armoede of zijn er grote uitdagingen voor het ontvangen van pastorale zorg of geloofsvorming. Op sommige plaatsen heeft de Kerk voldoende arbeiders voor de oogst, maar niet voldoende middelen. Op andere plaatsen zijn er wel de middelen, maar niet de arbeiders. Als onderdeel van de universele Kerk dragen de donateurs van Kerk in Nood er toe bij gelovigen toch pastorale zorg kunnen ontvangen. Een bijzonder nood is de wereldwijde vervolging van Christenen. Vooral waar zij een minderheid vormen, hebben zij te maken met discriminatie en geweld. De getuigenissen van hoe zij hiermee omgaan, zijn echter vaak inspirerend.

Met de digitale nieuwsbrief van Kerk in Nood ontvangt u iedere twee weken een overzicht van het nieuws over christenen die in nood zijn. Daarnaast mailen we u zo nu en dan voorbeelden van projecten en evenementen die voor u interessant kunnen zijn. Afmelden kan uiteraard op ieder moment.

Ontvangt u liever post? Vraag dan de Echo van Liefde aan, die iedere twee maanden op de deurmat belandt.