Alleen in enkele landen met een (recent) communistisch bewind is sprake van beperking in godsdienstvrijheid en - in zeer beperkte mate - vervolging van christenen. Hoewel de het aantal evangelische christenen in Latijns-Amerika toeneemt, is het is van oudsher een katholieke regio. In de meeste landen vormden katholieken tot aan de huidige generatie ten minste 90% van de bevolking. De regio is nog altijd goed voor meer dan 40% van de katholieken in de wereld. 

Nieuws

Mexicaanse priester (78) geslagen en gemarteld

Lees meer
Nieuws

Steeds meer priestermoorden in Mexico

Lees meer

Actuele projecten

De steun aan Latijns-Amerika vertoont de laatste jaren een dalende lijn (2014: 15%). Dit komt door de relatieve economische groei in vergelijking met andere delen van de wereld. Niettemin blijven landen als Cuba, Venezuela en Bolivia een prioriteit. Omdat het proces van wederopbouw in Haïti na de aardbeving nog in volle gang is en er sprake blijft van grote armoede, krijgt ook dit land veel aandacht.

Er zijn geen projecten gevonden bij dit dossier.

Dossier in beeld

Actueel nieuws en persoonlijke verhalen

Criminaliteit is in Latijns-Amerika een van de voornaamste zorgen van de Kerk. Regelmatig zijn religieuzen slachtoffer van beroving en veel christenen wonen in wijken waar benden met buitensporig veel geweld hun macht consolideren. In landen als Cuba, Venezuela en Bolivia heeft de Kerk vanwege de politieke situatie een kwetsbare positie.

Wat kunt u doen