Over dit dossier

Alleen in enkele landen met een (recent) communistisch bewind is sprake van beperking in godsdienstvrijheid en - in zeer beperkte mate - vervolging van christenen. Hoewel de het aantal evangelische christenen in Latijns-Amerika toeneemt, is het is van oudsher een katholieke regio. In de meeste landen vormden katholieken tot aan de huidige generatie ten minste 90% van de bevolking. De regio is nog altijd goed voor meer dan 40% van de katholieken in de wereld. 

Nieuws

Nicaragua: Hongerstaking in kerk voorbij

Lees meer
Nieuws

Kerken Chili geplunderd en in brand

Lees meer

Actuele projecten

De steun aan Latijns-Amerika vertoont de laatste jaren een dalende lijn (2014: 15%). Dit komt door de relatieve economische groei in vergelijking met andere delen van de wereld. Niettemin blijven landen als Cuba, Venezuela en Bolivia een prioriteit. Omdat het proces van wederopbouw in Haïti na de aardbeving nog in volle gang is en er sprake blijft van grote armoede, krijgt ook dit land veel aandacht.

Project

Cursussen voor kwetsbare jongeren Colombia

Lees meer
Project

Zusters naar Suriname voor opvang misbruikte kinderen

Lees meer
Project

3.000 bijbels en 3.000 Docats voor jongeren in Honduras

Lees meer
Project

Help een priesterstudent in het Amazonegebied

Lees meer
Project

Opleiding van 91 seminaristen van het bisdom Sonson-Rionegro (Colombia)

Lees meer
Project

Pater Charitable staat met zijn voeten in de modder

Lees meer
Project

Haïti: een kerk van steen in plaats van zeil

Lees meer
Project

Catechese in Amazone regenwoud

Lees meer

Dossier in beeld

Actueel nieuws en persoonlijke verhalen

Criminaliteit is in Latijns-Amerika een van de voornaamste zorgen van de Kerk. Regelmatig zijn religieuzen slachtoffer van beroving en veel christenen wonen in wijken waar benden met buitensporig veel geweld hun macht consolideren. In landen als Cuba, Venezuela en Bolivia heeft de Kerk vanwege de politieke situatie een kwetsbare positie.

Wat kunt u doen