Veel Aziatische landen kennen een eeuwenlange aanwezigheid van christelijke minderheden. Twee eeuwen geleden zorgden missionarissen voor een heropleving van het christendom. Geen continent kent grotere verschillen qua landen in beperkingen in de vrijheid van godsdienst en vervolging van christenen. 

Nieuws

Priester met kapmes verwond tijdens mis in IndonesiŽ

Lees meer
Nieuws

China: Kerkelijk jeugdwerk verboden

Lees meer

Actuele projecten

AziŽ ontving in 2014 ongeveer 18% van het budget van Kerk in Nood. Prioriteit blijven China, Vietnam, Myanmar en delen van de Filippijnen. Hier is vooral het door moslims gedomineerde eiland Mindanao een prioriteit. Het afgelopen jaar werd meer dan een miljoen euro besteed aan de heropbouw van kerken die waren verwoest door de tyfoon van december 2013. Omdat er nog veel is te doen, zal dit werk in 2015 worden voortgezet. In India wordt de Kerk gesteund met name in het noorden en noordoosten.

Project

Bangladesh: bouw kapel in Rajshahi

Lees meer
Project

Veiligheidsmuur voor kleinseminarie Islamabad

Lees meer
Project

Sri Lanka : Misintenties voor 29 kloosterpriesters

Lees meer
Project

Eindelijk 'eigen' priesters Salomonseilanden

Lees meer
Project

Filipijnse bisschop: "We zitten nog middenin aanval"

Lees meer
Project

Odisha: ďAngst in harten van de mensenĒ

Lees meer
Project

Centrum voor armen en Ďslavení in India

Lees meer
Project

Misstipendia voor priesters Filipijnen

Lees meer

Dossier in beeld

Actueel nieuws en persoonlijke verhalen

Waar christenen op de Filipijnen en in Zuid-Korea volledige vrijheid van godsdienst genieten, worden in het atheÔstische Noord-Korea mensen om hun geloof in werkkampen gestopt. Christenen in landen als India ervaren dagelijks onderdrukking door hindoefundamentalisten en in landen als Pakistan en Afghanistan door moslimextremisten. Zelfs in meer liberale landen is een tendens te bespeuren van controle over kerk en geloof, zoals zichtbaar in China en MaleisiŽ.

Wat kunt u doen