Veel Aziatische landen kennen een eeuwenlange aanwezigheid van christelijke minderheden. Twee eeuwen geleden zorgden missionarissen voor een heropleving van het christendom. Geen continent kent grotere verschillen qua landen in beperkingen in de vrijheid van godsdienst en vervolging van christenen. 

Nieuws

Kapel voor groeiende geloofsgemeenschap Bangladesh

Lees meer
Nieuws

Jihad ‘zelfmoordfamilie’ begon op school

Lees meer

Actuele projecten

Azië ontving in 2014 ongeveer 18% van het budget van Kerk in Nood. Prioriteit blijven China, Vietnam, Myanmar en delen van de Filippijnen. Hier is vooral het door moslims gedomineerde eiland Mindanao een prioriteit. Het afgelopen jaar werd meer dan een miljoen euro besteed aan de heropbouw van kerken die waren verwoest door de tyfoon van december 2013. Omdat er nog veel is te doen, zal dit werk in 2015 worden voortgezet. In India wordt de Kerk gesteund met name in het noorden en noordoosten.

Project

“Kapel te klein voor alle gelovigen”

Lees meer
Project

Zuster Suja: “Bouwen aan Katholieke gemeenschappen”

Lees meer
Project

“Wederopbouw Filipijnse stad Marawi duurt jaren”

Lees meer
Project

"Zusters zegen in plattelandsdorpen"

Lees meer
Project

"Vorming priesters voor Dalits belangrijk"

Lees meer
Project

“Bouw kapel is waardigheid verlenen”

Lees meer

Dossier in beeld

Actueel nieuws en persoonlijke verhalen

Waar christenen op de Filipijnen en in Zuid-Korea volledige vrijheid van godsdienst genieten, worden in het atheïstische Noord-Korea mensen om hun geloof in werkkampen gestopt. Christenen in landen als India ervaren dagelijks onderdrukking door hindoefundamentalisten en in landen als Pakistan en Afghanistan door moslimextremisten. Zelfs in meer liberale landen is een tendens te bespeuren van controle over kerk en geloof, zoals zichtbaar in China en Maleisië.

Wat kunt u doen