Wilt u geïnformeerd en geïnspireerd worden? Kom dan naar een van de lezingen of naar andere evenementen van Kerk in Nood. Ontdek hoe de verhalen van verdrukking, vervolging en pastorale nood altijd tegenhangers kennen in verhalen van moed, bekering en hoop.

16
sep

Symposium ‘’Waarom zouden we bang zijn?’

In 2023 is het tachtig jaar geleden dat leden van de Japanse marine op 18 maart 1943 aan boord van torpedojaren Akikaze 60 personen doodschoten. Onder hen waren 50 geestelijken plus tien burgers onder wie drie kinderen. Een van de slachtoffers was pater Bernard van Klaarwater msc (Baarn 1896-Bismarckzee 1943). Alle geestelijken missioneerden in het door rassenstrijd en kannibalisme verscheurde Papoea-Nieuw-Guinea. Door het voorleven van christelijke en humanitaire waarden ontstond een maatschappij met compassie en liefde voor elkaar. Momenteel is ruim 90% christen.

In 2022 verscheen hierover de door Marianne Visser van Klaarwater geschreven biografie ‘’Waarom zouden we bang zijn ?’’ Bernard was de broer van haar vader. In 2020 maakte Marianne een zoektocht die voerde van Baarn naar Duitsland en Papoea-Nieuw-Guinea. Kerk in Nood levert een bijdrage over Oekraïne.

Programma:
13.00 uur kerk open en inloop,
13.15 Welkomstwoord pastoor Glas.
13.30 Lezing Martelaren van Gorcum, Gregor Rensen, voormalig burgemeester van Brielle
14.00 Powerpoint ‘’Waarom zouden we bang zijn?’’, auteur Marianne Visser van Klaarwater
14:30 Oekraïne, Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood
15:00 Het verhaal van een Oekraïense vluchteling, Gregor Rensen vraagt na.
15:30 Korte nazit met consumpties in kloostergang
16:00 Einde van de bijeenkomst en sluiting van de kerk.

Opgeven kan via: visser.van.klaarwater@gmail.com