Wilt u geïnformeerd en geïnspireerd worden? Kom dan naar een van de lezingen of naar andere evenementen van Kerk in Nood. Ontdek hoe de verhalen van verdrukking, vervolging en pastorale nood altijd tegenhangers kennen in verhalen van moed, bekering en hoop.

22
aug

Herdenkingsdag VN geweld om religie

Na een ongekende toename van geweld tegen religieuze gemeenschappen en mensen die tot religieuze minderheden behoren, hebben de Verenigde Naties 22 augustus uitgeroepen tot de Internationale Dag ter herdenking van de slachtoffers van geweld op basis van religie of geloof.

Kerk in Nood (ACN) geeft regelmatig rapporten uit over godsdienstvrijheid – voor alle godsdiensten in alle landen – en over vervolging van christenen, wereldwijd de meest vervolgde groep.

Volg de webinar ‘Vrij zijn om te geloven’ op maandag 22 augustus om 19.30 uur en leer wat u moeten weten over dit ‘vergeten’ mensenrecht. Meld u hier aan en ontvang de uitnodiging voor onze webinar per e-mail.

 

 

Klik hier voor een interview met Thomas Heine-Geldern, uitvoerend voorzitter van Kerk in Nood internationaal, naar aanleiding van het uitroepen van de dag in 2020.