Wilt u geïnformeerd en geïnspireerd worden? Kom dan naar een van de lezingen of naar andere evenementen van Kerk in Nood. Ontdek hoe de verhalen van verdrukking, vervolging en pastorale nood altijd tegenhangers kennen in verhalen van moed, bekering en hoop.

02
jul

Gezinsbedevaart Peerke Donders

Op 2 juli houdt het Bisdom ‘s-Hertogenbosch met medewerking van Kerk in Nood en andere organisaties een gezinsbedevaart in Tilburg. Thema is Peerke Donders.

Peerke Donders werd in 1809 geboren in een weversgezin zoals er dan zoveel zijn in Tilburg. Hard werken, lange dagen, veel armoede, slechte gezondheid. In dit tamelijk troosteloze bestaan ziet Peerke één licht: Hij voelt zich fijn bij God. Peerke heeft een grote droom: hij wil priester worden. Dat is 200% kansloos in zijn situatie. Toch komt Peerke in 1842 als jonge priester aan in Paramaribo, Suriname, om er nooit meer weg te gaan. Als missionaris werkt hij hard om het Evangelie van Jezus in woord en daad te brengen naar de nieuwe mensen om hem heen. Na een rijk en vol leven sterft Peerke in 1887, 77 jaar oud.

Het is niet perse knap wat Peerke bereikt heeft. Bijzonder is dat Peerke leert te vertrouwen op het plan dat God met hem heeft. Hij laat God aan het werk in zijn leven. Dát kunnen wij van Peerke leren!

We reizen op zaterdag 2 juli naar Tilburg om ons mee te laten nemen in het levensverhaal van Peerke Donders. En natuurlijk gaan we ook zelf aan de slag: dansen, zingen, kleien, weven, spelen. We laten ons verwonderen en we ontmoeten nieuwe mensen.

Meer informatie en aanmelden kan via de website van het bisdom.