fbpx

Wilt u geïnformeerd en geïnspireerd worden? Kom dan naar een van de lezingen of naar andere evenementen van Kerk in Nood. Ontdek hoe de verhalen van verdrukking, vervolging en pastorale nood altijd tegenhangers kennen in verhalen van moed, bekering en hoop.

02
feb

Gebedsbijeenkomst Zuid-Soedan

De situatie in Zuid-Soedan schreeuwt al jarenlang om aandacht. Tegen die achtergrond is de oecumenische pelgrimage die paus Franciscus, aartsbisschop Justin Welby  en ds. Dr. Iain Greenshields van 3 tot 5 februari 2023 naar Zuid-Soedan ondernemen van grote betekenis. De Kerken van Zuid-Soedan kijken daar naar uit en hopen dat dit bezoek zal bijdragen aan vrede en verzoening in Zuid-Soedan.

Op donderdagmiddag 2 februari 2023, initieert PAX in samenwerking met IKV, Pax Christi en de Raad van Kerken een gebedsbijeekomst voor Zuid-Soedan. Deze zal plaatsvinden om 16.00 uur in de Antonius van Padua Kerk aan de Fluwelen Burgwal in Den Haag. Aansluitend is er een ontmoeting met vertegenwoordigers van organisaties die in Zuid-Soedan werkzaam zijn. Ook Kerk in Nood Zal hierbij de projecten in Zuid-Sudan presenteren.

Locatie: Antonius van Padua Kerk aan de Fluwelen Burgwal 45 in Den Haag

Aanvang: 16 uur