Wilt u geïnformeerd en geïnspireerd worden? Kom dan naar een van de lezingen of naar andere evenementen van Kerk in Nood. Ontdek hoe de verhalen van verdrukking, vervolging en pastorale nood altijd tegenhangers kennen in verhalen van moed, bekering en hoop.

10
jan

Film: ‘Watu Wote: all of us’

De film ‘Watu Wote: All of us’, vertelt over het moedige antwoord van Moslims in Kenia op de vervolging van Christenen door Al-Shabaab.
De 22 minuten durende film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over passagiers tijdens een busreis naar Mandera, een klein stadje aan de grens met Somalië in het noordoosten van Kenia. In december 2015 werd hun bus aangevallen door leden van de terroristische organisatie Al-Shabaab. Die hadden als doel de christelijke passagiers te scheiden van de Moslims om hen te vermoorden. Een jaar eerder kostte een vergelijkbare aanval 28 Christenen het leven. Ditmaal weigerden de Moslim passagiers echter te voldoen aan de eisen van de aanvallers om de Christenen onder hen te identificeren.

Kerk in Nood verzorgt deze filmavond op uitnodiging van de ‘Teenertime’ groep van de H. Stefanusparohie te Nijmegen in de Maria Geboortekerk.

(meer informatie via Dennis Peters; dp@kerkinnood.nl)