fbpx
11
jun

Dag van de Weldoeners

Op het hoogfeest van het Heilig Hart van Jezus – dit jaar op 11 juni – voeren we dit jaar voor het eerst de ‘Dag van de Weldoeners’ in. Het is immers alleen de gulheid van u, onze weldoeners, die onze daadkrachtige barmhartigheid voor de lijdende Kerk in de hele wereld mogelijk maakt.

Al in de vroegste tijden van het christendom werd het Hart van Jezus vereerd. Paus Pius IX voerde het in 1856 liturgisch in de hele Kerk in, paus Leo XIII wijdde in 1899 de hele wereld aan het Hart van Jezus en alle pausen tot en met Benedictus XVI en paus Franciscus wezen in geschriften en encyclieken op het belang van het Hart van Jezus als teken van de verlossing door het lijden en van de barmhartigheid van God. Wanneer ook u, goede vrienden, op die dag voor elkaar bidt, zal worden vervuld wat de prefatie van de votiefmis zegt: “Het Hart van de Verlosser staat open voor allen, opdat ze vreugdevol uit de bronnen van het heil kunnen putten.” Zo mogen wij op die dag allen één zijn in het Hart van Jezus.

Daarom nodigen we onze duizenden projectpartners wereldwijd – priesters, kloosterzusters en -broeders – uit om op dat hoogfeest het allermooiste wat bestaat te delen: hun gebed en de gedachtenis in de Heilige Mis. Voor de gelegenheid zal mgr. Mutsaers, geestelijk assistent van Kerk in Nood Nederland, de Heilige Mis live vanuit de kapel van Kerk in Nood in ‘s-Hertogenbosch celebreren. Aanvullend zullen enkele video’s van projectpartners worden vertoond die u graag hun dankbaarheid willen betuigen.

Wilt u deze Heilige Mis meevieren? Log dan vanmiddag in via Zoom: https://zoom.us/j/91448284528. Lukt het (door uw browserinstellingen) niet om zo in te loggen, dan kunt u op de website https://zoom.us/join als meeting ID 91448284528 invullen.

Webwinkel aanbieding

Olijfhouten rozenkrans…

Rozenkrans met corpus uit Bethlehem

4,95

Doneer

Kerk in Nood steunt wereldwijd mensen via de Kerk. Maak een online gift over en steun ons.

Blijf op de hoogte

Ik verneem graag per e-mail hoe het Christenen in nood wereldwijd vergaat en wat ik voor hen kan doen (afmelden kan op ieder moment).

We bellen u graag over hoe u Christenen in nood kunt helpen.


Voor het privacy-beleid van Kerk in Nood klik hier.