fbpx

Wilt u geïnformeerd en geïnspireerd worden? Kom dan naar een van de lezingen of naar andere evenementen van Kerk in Nood. Ontdek hoe de verhalen van verdrukking, vervolging en pastorale nood altijd tegenhangers kennen in verhalen van moed, bekering en hoop.

24
jun

Dag van de Weldoeners

Op het hoogfeest van het Heilig Hart van Jezus – dit jaar op 24 juni – bidden duizenden projectpartners van Kerk in Nood voor onze gemeenschap van donateurs en bidders tijdens de ‘Dag van de Weldoeners.’

Al in de vroegste tijden van het christendom werd het Hart van Jezus vereerd. Paus Pius IX voerde het in 1856 liturgisch in de hele Kerk in, paus Leo XIII wijdde in 1899 de hele wereld aan het Hart van Jezus en alle pausen tot en met Benedictus XVI en paus Franciscus wezen in geschriften en encyclieken op het belang van het Hart van Jezus als teken van de verlossing door het lijden en van de barmhartigheid van God. Wanneer ook u, goede vrienden, op die dag voor elkaar bidt, zal worden vervuld wat de prefatie van de votiefmis zegt: “Het Hart van de Verlosser staat open voor allen, opdat ze vreugdevol uit de bronnen van het heil kunnen putten.” Zo mogen wij op die dag allen één zijn in het Hart van Jezus.

Daarom nodigen we onze duizenden projectpartners wereldwijd – priesters, kloosterzusters en -broeders – uit om op dat hoogfeest het allermooiste wat bestaat te delen: hun gebed en de gedachtenis in de Heilige Mis. Voor de gelegenheid zal mgr. Mutsaers, geestelijk assistent van Kerk in Nood Nederland, de Heilige Mis live vanuit de kapel van Kerk in Nood in ‘s-Hertogenbosch celebreren. Aanvullend zullen enkele video’s van projectpartners worden vertoond die u graag hun dankbaarheid willen betuigen.