Wilt u geïnformeerd en geïnspireerd worden? Kom dan naar een van de lezingen of naar andere evenementen van Kerk in Nood. Ontdek hoe de verhalen van verdrukking, vervolging en pastorale nood altijd tegenhangers kennen in verhalen van moed, bekering en hoop.

24
mrt

Conferentie Missionaire Parochie

Op 24 en 25 maart zal in Breda de conferentie ‘Missionaire Parochie’ worden gehouden. Kerk in Nood steunt de organisatie van het evenement, onder meer met sponsoring en een aandeel in de presentatie van het programma, dat bestaat uit diverse inleidingen, seminars, gezamenlijke gebedstijden, waaronder het vieren van de Eucharistie. Daarnaast is er ruimte voor uitwisseling en ontmoeting, met name tijdens de gezamenlijke maaltijden. De conferentie gaat door: we hopen natuurlijk fysiek en anders digitaal.

Hoofdspreker van de conferentie is de Canadese priester father James Mallon. In 2014 schreef hij het boek Divine Renovation dat in 2019 in Nederlandse vertaling is uitgebracht onder de titel Als God renoveert. Hierin schrijft hij op eerlijke en humoristische wijze hoe hij met zijn team in de Sint-Benedictus parochie een weg is gegaan van onderhoud naar bloei. Het boek is het uitgangspunt voor deze unieke conferentie in Nederland. Inmiddels is father James Mallon midden in de coronatijd pastoor geworden van een andere parochie in het aartsbisdom Halifax-Yarmouth. Wij zijn blij dat hij ook de daar geleerde inzichten en ervaringen zal inbrengen op de conferentie.

Kijk voor meer informatie of om u aan te melden op: missionaireparochie.nl