Wilt u geïnformeerd en geïnspireerd worden? Kom dan naar een van de lezingen of naar andere evenementen van Kerk in Nood. Ontdek hoe de verhalen van verdrukking, vervolging en pastorale nood altijd tegenhangers kennen in verhalen van moed, bekering en hoop.

26
mrt

Avond van de Martelaren

Ook in 2020 moesten mensen hun geloof in Christus met de dood bekopen. Deze getuigen van het geloof (martyre) en van de liefde tot in de dood mogen ons inspireren in ons geloof. Tijdens de Avond van de Martelaren horen we dit jaar de getuigenissen van drie mensen. De Venezolaanse priester José Manuel de Jesús werd vermoord toen hij iemand aansprak die een parochiaan bedreigde. Seminarist Nnadi Michael uit Nigeria werd samen met 3 andere seminaristen uit het seminarie van Kaduna ontvoerd. Hij werd vermoord omdat hij bleef getuigen van Christus. En in Pakistan werd Sonia Bibi (24) vermoord omdat ze weigerde te trouwen en zich tot de Islam te bekeren. Op de Avond van de Martelaren bidden we voor hen, voor hun nabestaanden en voor hun vervolgers, maar ook voor al die andere mensen die om hun geloof zijn vervolgd. Om troost, kracht, bekering en genade. Bid mee!

Bid mee op vrijdag 26 maart om 20 uur tijdens de eerste online editie van de Avond van de Martelaren. Schrijf u in en ontvang de link voor de gebedsviering op YouTube. In gebed staan we samen stil bij de 14 staties van de Kruisweg, afgewisseld met overwegingen, getuigenissen en muziek. Wij hopen dat u meebidt en bieden u daarvoor graag een (gratis) gebedspakket voor thuis aan.