Urgent: help deze 11 Syrische helden!

Project
In de Syrische stad Marmarita bouwen 11 jongeren aan de toekomst... hun eigen én die van gevluchte gezinnen.
ACN-20180403-69548-Marmarita

Damascus, Homs, Aleppo. Deze Syrische steden ziet u al 7 jaar dagelijks in het nieuws. In de krant leest u over bommen, vernielingen, vermeende gasaanvallen, doden, gewonden en terroristen. Grote wereldmachten en lokale krijgsheren vechten hier hun meningsverschillen uit over de hoofden van de Syriërs. Kinderen, jonge gezinnen en ouden van dagen zijn het slachtoffer van een meedogenloze wereldpolitiek.

Marmarita vlakbij de grens met Libanon is een toevluchtsoord. Het stadje ligt midden in de ‘Vallei der Christenen’. De Kerk ontfermt zich over de getroffen vluchtelingen met een bijdrage voor de huren, gezondheidszorg en medicijnen. Maar zonder uw hulp is niets mogelijk, want het geld is bijna op.

Komende maanden zullen de huren stijgen met de toevloed van nog meer vluchtelingen. Een kwestie van vraag en aanbod. Geeft u 50 euro zodat in ieder geval één gezin niet op straat hoeft te slapen? Hopelijk kunt u méérdere gezinnen helpen. De gezinnen dragen zelf bij met het klein beetje spaargeld dat nog resteert.

Pastoor Walid Iskandafy van de Petrus-parochie in Marmarita coördineert uw hulp. Een groep van 11 jonge studenten is zijn team. “Mijn voetbalelftal”, zegt pastoor Walid. Zij bezoeken dagelijks de vluchtelingengezinnen en kijken wat nodig is. Sommige jongeren zijn zelf gevlucht en hebben hulp nodig voor de dagelijkse reis naar de universiteit van Homs. Ze werken hard aan hun toekomst ondanks de verschrikkelijke omstandigheden. Issam (22 jaar) studeert dit jaar af in computertechnologie. Lama heeft net zijn titel behaald in toerisme. Raja studeert economie.

Lama haalt kracht uit de woorden van Paus Franciscus: “Wees moedig. Zwem tegen de stroom in. Wees trouw aan Jezus. Ook al hebben oorlog en haat de overhand in het land.” Voor Rafic zijn materiële dingen niet meer belangrijk: “Doe iets met uw leven. U in Europa moeten blij zijn dat u in vrede kunt leven. Een leven als dit hadden wij nooit verwacht, maar we geven de hoop niet op.”

Het elftal van Marmarita staat klaar om uw hulp door te geven. Met elke 50 euro die u geeft is één gezin weer een maand geholpen. Bid en geef. Laat hen niet in de steek!

Met vriendelijke groet,

 

 

 

Joris van Voorst tot Voorst

Directeur