fbpx

Paus roept kinderen op tot rozenkransgebed voor vrede in Oekraïne

zondag, 16 oktober 2022
Nieuws
Paus Franciscus roept kinderen over de hele wereld op om dinsdag 18 oktober de rozenkrans te bidden voor de vrede in Oekraïne en andere door oorlog verscheurde gebieden, als onderdeel van de door Kerk in Nood (ACN) gepromote gebedsactie “Een miljoen kinderen bidden de rozenkrans.”
Kinderen bidden poster 2022

Het gebedsinitiatief “Een miljoen kinderen bidden de rozenkrans” staat dit jaar in het teken van de liefde van God de Vader voor onze wereld. Kerk in Nood (ACN) organiseert elk jaar het rozenkransgebed en nodigt parochies, scholen en gezinnen uit om te bidden voor de vrede. De poster voor de campagne van 2022 toont een wereldbol met de handen van God erop, omringd door kinderen uit alle werelddelen. Bid mee met kinderen in uw omgeving en meld u hier aan.

Gebed voor vrede in Oekraïne en conflictgebieden
Paus Franciscus verleende zondag zijn steun aan het initiatief tijdens het Angelusgebed. Hij bedankte de kinderen voor hun verlangen om te bidden voor vrede in onze wereld, en spoorde volwassenen aan zich bij hun gebed aan te sluiten. “Laten we ons bij hen aansluiten en laten het gemartelde Oekraïense volk en andere volkeren die lijden onder oorlog en elke vorm van geweld en armoede toevertrouwen aan de voorspraak van Onze Lieve Vrouw.”

De paus merkte verder op dat maandag de Internationale Dag voor de Uitbanning van Armoede is. “Ieder mens kan de handen uitsteken voor een samenleving waarin niemand zich buitengesloten voelt omdat hij arm is”, riep hij op.

God is ‘altijd in controle’
Bij de aankondiging van het gebedsinitiatief merkte kardinaal Mauro Piacenza, voorzitter van Kerk in Nood Internationaal, op dat oorlogen, slechtheid, vervolging en ziekte ertoe kunnen leiden dat we ons afvragen of God onze wereld werkelijk onder controle heeft. “Ja, dat is Hij,” antwoordde kardinaal Piacenza, “maar we moeten ons ook uitstrekken naar Zijn uitgestrekte handen en ons aan Hem vastklampen. God heeft ons de hand gereikt, via Maria. Wij geloven dat als we samen trouw de rozenkrans bidden, de heilige Moeder van God ons allen als één grote familie in de liefdevolle armen van onze hemelse Vader zal leiden.”

Bid mee met kinderen in uw omgeving! Meld u hier aan en ontvang meteen mooie gebedsmaterialen per e-mail.