Online cursussen voor gezinnen in coronatijd

Project
Het centrum van diaconale diensten in El Izziyah in Egypte werd in 2010 opgericht door de koptische katholieke Kerk. De cursussen geven toegang voor sociale en pastorale activiteiten en initiatieven.
ACN-20180607-72273b

Ze zijn vooral bedoeld voor vrouwen, families en jongeren. In aanvulling hierop zijn er diverse hulpprogramma’s voor wie in nood is. Die programma’s bieden praktische levensvaardigheden, onderwijsprogramma’s en zinvolle vrijetijdsbesteding voor kinderen en jongeren. Ook worden zij begeleid in hun geloofsleven. De activiteiten worden georganiseerd door verschillende centra.

Het Coronavirus zorgt er echter voor dat mogelijkheden voor deelname beperkt worden. Fysieke afspraken zijn nu niet mogelijk. Het centrum biedt daarom de cursussen online aan. Omdat veel scholen, kleuterscholen en sportclubs gesloten zijn, houden zij zodoende toch nog contact met anderen. Dit helpt om een positief leven te leiden.

Het doel is om vrouwen kennis te laten maken met de nieuwe technologie. Wanneer ze deze goed kunnen gebruiken, kunnen ze deze kennis doorgeven aan hun kinderen. We merken, dat kinderen veel vrije tijd over hebben en vaker hun tijd doorbrengen op het internet. Het idee is om moeders in te laten zien wat goed is aan het internet, maar ook hoe ze hun kinderen kunnen beschermen tegen de negatieve kanten van het internet. Ook worden de moeders geholpen in het beter verdelen van hun tijd. Hoe kunnen de communicatie en de relaties binnen de familie verbeterd worden en het geloof verdiept worden? Het zijn belangrijke aspecten, zelfs als het coronavirus er niet zou zijn.

Op dit moment doen 150 vrouwen mee aan deze online cursussen. Kerk in Nood helpt deze programma’s met een bijdrage van 3000 euro. Wilt u meer van dit soort projecten steunen? Doneer dan online via deze website of maak uw gift over onder vermelding van Egypte online cursussen.