fbpx

Koptische Christenen vermoord in Sinaï, Egypte

vrijdag, 02 september 2022
Nieuws
Twee Koptische Christenen, Salama Moussa Waheeb en zijn zoon Hany zijn op 30 augustus doodgeschoten, naar verluidt door terroristen van Islamitische Staat (IS). De moorden laten zien dat de terreurorganisatie nog steeds in staat is aanvallen uit te voeren in afgelegen gebieden.
20220831 Koptische christenen vermoord in Sinaï Egypte

De schietpartij vond plaats in de omgeving van Gelbana in al-Qantara Sharq in het middenwesten van de Sinaï. De twee waren aan het werk op hun akkers toen ze werden aangevallen. De familie wacht op toestemming van het ziekenhuis en het openbaar ministerie om de mannen te kunnen begraven.

Salama Moussa Waheeb was vader van vijf kinderen, twee zonen en drie dochters. Hany, die samen met zijn vader het leven verloor, is 40, en laat een vrouw en twee dochters achter.

In de jaren 2013 tot 2018 was er een venijnig conflict tussen het Egyptische leger en gewapende islamitische, Jihadisten die zich tijdens de machtsperiode van de Moslimbroederschap na de Arabische Lente in 2011 – 2013 in de bergen van de Noord-Sinaï hadden verschanst.

Plaatselijke bewoners zeggen dat het leger de Jihadisten, in samenwerking met bedoeïenen in de Sinaï, uit het gebied van Rafah, Sheikh Zuwayed, en Arish heeft kunnen verdrijven, waarop zij naar het westen zijn gevlucht, waar ze de streek nog steeds onveilig maken en het leger hen bestrijdt.

Bron: Coptic Solidarity