fbpx

Grootste kathedraal in Midden-Oosten geopend in Caïro

maandag, 07 januari 2019
Nieuws
In de Egyptische hoofdstad Caïro is zondag de grootste kathedraal in het Midden-Oosten geopend. Vorige week nog legaliseerde Egypte 80 nieuwe kerken.
20190107-Nieuwe-kathedraal-Caïro

De opening van de Kathedraal van de Geboorte van Jezus Christus werd bijgewoond door president Abdel Fattah al-Sisi en de Koptische paus Tawadros II. De kathedraal, die plaats biedt aan ruim 8000 mensen, is de grootste christelijke kerk in het Midden-Oosten, waar de Islam de dominante religie is.

Egyptische Christenen vormen volgens de Egyptische overheid zo’n 10 procent van de bevolking en kunnen op veel plaatsen hun geloof niet belijden vanwege aanslagen en ervaren veel discriminatie op de arbeidsmarkt. Veruit de meeste mensen in het Noord-Afrikaanse land zijn moslim. Paus Franciscus stuurde een videoboodschap waarin hij paus Tawadros, president Al-Sisi en het Egyptische volk toewenste dat de “Prins van vrede in Egypte en het Midden-Oosten vrede en welvaart brengt.”

De inwijding volgt na een turbulente week in Egypte. Op maandag nog gaf de overheid toestemming voor het legaliseren van nog eens 80 kerken in het land. Afgelopen zaterdag kwam een lid van de explosieven opruimingsdienst om het leven toen hij in de buurt van een andere koptische kerk in de stad een bom probeerde te demonteren.

Bron: Asianews