fbpx

Een nieuw missiegebied in Egypte

Project
Help de nieuwe katholieke kerk en het bijbehorende gemeenschapscentrum in de nieuw gebouwde Egyptische stad Abnee Baitak te voltooien.
EGYPT / GUIZEH-CPT 19/00066Finishing of church and pastoral hall in favour of Abnee Baitak parish (continuation).

Abnee Baitak is een nieuwe wijk van de stad Madinat as-Sadis min Uktubar, letterlijk vertaald de Stad van 6 oktober, niet ver van de hoofdstad Caïro. De wijk werd in opdracht van de Egyptische regering gebouwd, vooral om jonge gezinnen woonruimte te bieden. De nieuwe voorstad mist echter nog steeds een katholieke kerk. De gezinnen moeten dit moment meer dan 20 km door het drukke verkeer om naar de dichtstbijzijnde katholieke kerk te gaan.

In 2015 verleende de Egyptische premier een vergunning voor de bouw van de katholieke kerk. Omdat het in Egypte verre van eenvoudig is om dergelijke vergunningen te verkrijgen, werd snel met de bouw begonnen. Dankzij uw gift konden we meteen helpen met 30.000 euro, waardoor de bouw van de nieuwe kerk en het bijbehorende gemeenschapscentrum voor pastorale en sociale activiteiten nu in een vergevorderd stadium is. Om het werk af te ronden, is een verdere bijdrage van 30.000 euro nodig.

Helpt u mee om deze plaats van evangelisatie en missie klaar te maken? Doneer dan online via deze website of maak uw gift over onder vermelding van code 143-01-19. Uw gift gaat naar dit project of soortgelijke projecten in de regio.