Bisschop Salomonseilanden: "Buitenboordmotoren nodig"

Project
Om de 118 stopplaatsen te kunnen bereiken hebben priesters op de Salomonseilanden voor hun zeven boten nieuwe buitenboordmotoren nodig.
ACN-20181213-81244-Salomonseilanden

De Salomonseilanden zijn een groep eilanden in de Stille Zuidzee ongeveer 720 km ten oosten van Nieuw Guinea en ongeveer 2000 km ten noord-oosten van Australië. Bijna de hele bevolking van 130.000 inwoners is Christen, waarvan de meesten behoren tot diverse Protestantse denominaties. Zo’n 13% vand e bevolking is Katholiek.

Het Katholieke bisdom Gizo is gevestigd in de stad met dezelfde naam en is de hoofdstad van het eiland Ghizo. Dit bisdom omvat meer dan 40 eilanden over een oppervlakte van 300 vierkante kilometer. Drie autochtone priesters en twaalf missionarissen, afkomstig uit diverse Aziatische landen, hebben de zorg voor acht parochies. Deze zijn verspreid over meerdere eilanden. Om de gelovigen te bereiken, moeten ze uren van eiland naar eiland varen om zich daarna te voet een weg te banen door de wildernis.

Om de 118 stopplaatsen te kunnen bereiken, hebben de priesters voor elk van de zeven boten waarover zij beschikken een nieuwe buitenboordmotor nodig. Er wordt zo vaak een beroep op hen gedaan en de boten worden zó intensief gebruikt dat ze eigenlijk na 3 jaar al niet meer betrouwbaar zijn en het op ieder moment kunnen begeven. Op volle zee kan dat dodelijke ongelukken ten gevolge hebben. De huidige buitenboordmotoren zijn alweer zeven jaar in gebruik, dus ze moeten dringend door nieuwe vervangen worden. Bisschop Luciano Capelli heeft een beroep gedaan op de weldoeners van Kerk in Nood.

Wilt u de priesters en missionarissen aan nieuwe buitenboordmotoren helpen? Doneer dan online via deze website of maak uw gift over onder vermelding van code: 516-08-29. Uw gift wordt gebruikt voor dit project of soortgelijke projecten in de regio.