fbpx

Beveiliging tehuis voor geestelijken in Egypte

Project
ACN-20160218-36611-Assiut

Al 30 jaar worden in het H. Stefanhuis in Maadi, Egypte, oude en zieke priesters en religieuzen verpleegd. Velen hebben er jaren geleefd, hebben er medische zorg en naastenliefde ontvangen van de zusters van het Heilig Kruis en zijn er gestorven. Vanwege de recente aanslagen op kerken in Egypte is betere beveiliging ook hier nodig. Helpt u mee?

Het H. Stefanhuis bestaat uit vier verdiepingen, waarvan de bovenste drie verdiepingen elk 14 zieke en oude priesters en religieuze broeders herbergen. Ook wonen er enkele (katholieke) kostgangers, waarmee het huis een bescheiden inkomen genereert. Voor de geestelijken, die vaak hun hele leven ten dienste van de armen hebben gesteld, vormt het huis het ‘hemelse manna’ in deze fase van hun leven. Voor de bouw van het huis was de zorg voor hen in miserabele staat.

De Patriarch van de Koptisch-Katholieke Kerk in Alexandrië, Ibrahim Isaac Sedrak, is echter bezorgd over de kwetsbare inwoners. De recente bomaanslagen in Egypte hebben met elkaar gemeen dat terroristen zwakke plekken in de beveiliging hebben gebruikt om terreur te zaaien.

Met een hogere muur, een wachtersruimte, camera’s en een stalen poort hoopt hij de geestelijken een veilig thuis te bieden. Voor slechts € 7.368 kunnen we dit mogelijk maken. Helpt u mee? Doneer dan online via deze site of maak dan uw gift over onder vermelding van ‘Beveiliging.’ Uw gift gaat naar dit project of soortgelijke projecten in de regio.