Avonden van de Martelaren Zwolle en Maastricht afgelast

donderdag, 12 maart 2020
Nieuws
Vanwege de meest recente maatregelen die de overheid heeft afgekondigd om de verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan, gaan de Avonden van de Martelaren in Zwolle op 13 maart en op 27 maart in Maastricht niet door.
20200306_Breda_AvondVanDeMartelaren_WEB12_©RamonMangold

Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood Nederland, betreurt het afstel. “Zojuist heeft premier Rutte bekend gemaakt dat alle grote bijeenkomsten in heel Nederland afgelast moeten worden om de kans op besmetting met het Corona-virus te verkleinen en verdere verspreiding in te perken. Dat geldt ook voor de Avonden van de Martelaren, waarbij grote groepen mensen aanwezig zijn. Hoewel we erg hechten aan deze avonden van gebed, zien we ons daarom helaas genoodzaakt om deze af te zeggen.”

Amsterdam op 3 april onzeker
Omdat de maatregelen van de overheid vooralsnog gelden tot 31 maart, is het lot van de Avond van de Martelaren in Amsterdam op vrijdag 3 april nog niet bezegeld. “We houden de vinger aan de pols en zullen mensen hier natuurlijk zo snel mogelijk over informeren. Veiligheid staat voorop, maar we willen het lot van de martelaren van afgelopen jaar waar mogelijk onder de aandacht blijven brengen.”

Voor Zwolle en Maastricht onderzoekt Kerk in Nood samen met de parochies de mogelijkheden om de Avonden van de Martelaren op een latere datum of in een andere vorm in te halen. Mensen die zich voor deelname hebben ingeschreven, worden daarover op de hoogte gehouden.