GEVANGEN OM HUN GELOOF

LAAT HEN VRIJ
Wereldwijd worden maandelijks naar schatting 309 Christenen ontvoerd.
Soms is hun lot bekend, zoals dat van de 276 meisjes die werden gekidnapt door Boko Haram in Chibok in Nigeria. Anderen worden - zonder veel ruchtbaarheid - vastgehouden door overheden, zonder eerlijke rechtsgang.
In diverse landen worden Christenen gemarteld of vastgehouden onder druk van bekering. Volgens kerkleiders leven 200 miljoen Christenen met de voortdurende dreiging van gevangenschap.
Lees in dit gratis boek van Kerk in Nood de verhalen en begrijp waarom juist zij het doelwit zijn.
gevangen_gratis

Ontvang het boek gratis op woensdag 25 november

* verplicht
Met een voorwoord door

Asia Bibi

Ik werd in de gevangenis gezet en in eenzame opsluiting geplaatst omdat ik met de dood bedreigd werd - er stond een premie op mijn hoofd. De gouverneur van Punjab, Salman Taseer, die mij in de gevangenis kwam opzoeken, en Shabhaz Bhatti, een federale minister, stierven beiden omdat ze voor mij opkwamen. Ze werden koelbloedig vermoord omdat ze een stem waren voor mensen zoals ik die valselijk beschuldigd werden van godslastering. Duizenden hardliners hebben het land tot stilstand gebracht om mij te laten vermoorden. En dat allemaal omdat ik een Christen ben. Ik ben niet de enige.

25 november - RedWednesday®

In 2019 wisten we met RedWednesday® ruim 335 miljoen mensen wereldwijd bewust te maken van de wereldwijd afnemende vrijheid om te geloven. Ook in 2020 vragen we aandacht voor de vele schendingen die vooral minderheden lijdzaam ondergaan. Door op woensdag 25 november gebouwen rood aan te lichten, buttons te dragen en op andere manieren aandacht te vragen, staan we op voor de vrijheid van alle mensen - en in het bijzonder de meest vervolgde groep, de Christenen - om te geloven wat zij willen. Doe mee!

Sta op voor de vrijheid om te geloven!

RedWednesday®

Aid to the Church in Need

Kerk in Nood

Kerk in Nood

Kerk in Nood (Aid to the Church in Need) ondersteunt christenen over de hele wereld waar zij worden vervolgd of onderdrukt of waar zij in pastorale nood zijn. Dit doet Kerk in Nood door informatie, gebed en actie. Kerk in Nood is een internationale katholieke hulporganisatie met kantoren in 23 landen. De stichting is in 1947 opgericht door de Nederlandse ‘spekpater’ Werenfried van Straaten en geeft jaarlijks steun aan 5.000 projecten wereldwijd.