ACN-nederland-w

Sta op voor de vrijheid om te geloven!

In 2019 wisten we met #RedWednesday® ruim 335 miljoen mensen wereldwijd bewust te maken van de wereldwijd afnemende vrijheid om te geloven.

Ook in 2020 vragen we aandacht voor de vele schendingen die vooral minderheden lijdzaam ondergaan. Door op woensdag 25 november gebouwen rood aan te lichten, buttons te dragen en op andere manieren aandacht te vragen, staan we op voor de vrijheid van alle mensen - en in het bijzonder de meest vervolgde groep, de Christenen - om te geloven wat zij willen. Doe mee!

Vervolging om geloof toegenomen

Volgens diverse rapporten, van Kerk in Nood en van andere instituten, neemt de vervolging omwille van geloof toe. Peter Broeders, directeur van Kerk in Nood, is bezorgd: “Godsdienstvrijheid is een mensenrecht. Niemand mag worden lastig gevallen, gediscrimineerd worden in werk of huisvesting, of bedreigd worden met het ontnemen van vrijheid of zelfs zijn of haar leven, alleen vanwege diens geloof.”

humanitarian_assistance

van de wereldbevolking leeft in landen zonder echte godsdienstvrijheid

people-fled-country

is sprake van ernstige discriminatie en vervolging

Church destroyed

woont in een land waar vrij zijn om te geloven een utopie is

Doe mee met #RedWednesday

Een belangrijk aspect van #RedWednesday is het wereldwijde karakter. De 23 nationale kantoren van Kerk in Nood hebben honderden kerken, synagogen, moskeeën en overheids-gebouwen bewogen tot acties van solidariteit. #RedWednesday is als schreeuw om aandacht voor godsdienstvrijheid amper te negeren. Kijk wat u kunt doen op 25 november om de wereldwijde schendingen van de vrijheid om te geloven onder aandacht te brengen.

Sint Nicolaaskerk in Meijel (Limburg)

Als kerk

Ontdek hoe u #RedWednesday naar uw kerk kunt halen en hoe u zelf mee kunt doen om het onderbelichte lot van miljoenen gelovigen onder aandacht te brengen.

extra_onderwijs

Als persoon

Ontdek hoe u deel kunt nemen aan vespervieringen, gebedsdiensten en andere activiteiten door heel Nederland. En maak #RedWedneday zichtbaar in uw omgeving!

ACN-20171004-62087

Als (overheids)instantie

Met het rood aanlichten van het parlementsgebouw Westminster Palace gaf de Britse overheid het signaal dat godsdienstvrijheid een belangrijk mensenrecht is. Een voorbeeld dat we in Nederland graag op ieder van de bestuurlijke niveau's navolgen. We vertellen u graag meer.

We vertellen u graag meer..

Meer weten over het rood aanlichten van een (kerk)gebouw? Of wilt u weten wat u persoonlijk kunt doen om het lot te verbeteren van mensen die niet vrij zijn om te geloven? We vertellen u graag meer... doe mee!

* verplicht
Vertel hoe ik mee kan doen: *

DEEL #REDWEDNESDAY® OP SOCIAL MEDIA

Help mee en breng #RedWednesday onder de aandacht in uw omgeving. Bij uw pastoor, dominee, rabbijn, imam, medegelovige, andersgelovige, gemeenteraadslid, burgemeester, buren en familie. Doe mee!